Vášniví cestovatelé a jídlo

1250335_72769413Pro vášnivé cestovatele jsme připravili deset nejprodávanějších a nejoblíbenějších jídel, které jistě stojí za ochutnání. Neseďte pouze doma, vydejte se do světa a poznejte něco nového. Jestliže vás přitahují zážitky a dobrodružství, je pravý čas na to, vyzkoušet něco nového a nevynechejte návštěvu zahraničních restaurací, kde si objednáte plný talíř.Někteří by se netopýra ani nechytli a pro mnohé je netopýr odporná okřídlená myš, avšak pro milovníky specialit představuje toto stvořený lahodný předkrm. Vyzkoušejte něco nového, pak už tyto speciality nebudete chtít vyměnit za vaše každodenní jídlo.

Durian

V jižní Asii je na mnoha hotelech pověšena cedule s nápisem, že s tímto ovocem nesmí vstoupit do hotelu. Durian je charakteristický svým zápachem. I přes tento nedostatek si v Malajsii jeho chuť oblíbili, protože chutná podobně jako mandle.

Červi

Červi jsou bohaté na bílkoviny a živí se jimi zejména domorodci, protože červi jsou hlavní součástí jejich stravy. S pojídáním červů se setkáte v Austrálii, kde je můžete sami ochutnat.

Pštros

561846_22245374Pštrosí maso je velmi zdravé, protože neobsahuje velké množství cholesterolu. V posledních letech si získalo oblibu na celém světě, a proto se s pštrosím masem setkáte téměř v každém jídelním lístku luxusnějších restaurací. Labužníci si oblíbili pokrmy z největšího ptáka na světě. Ze pštrosa si můžete dát jak hamburgery, tak i omeletu z jeho vajec.

Hadí víno

S tímto léčivým drinkem se setkáte ve Vietnamu. Jeho obsah je složen z hadí krve, skutečných hadů, štírů a jiných potvor.

Dort z vepřové krve

Tchaj-wan je proslaven svou cukrovinkou, kterou si běžně zakoupíte v ulicích. Jedná se o dort z vepřové krve, který se prodává na dřevěné paličce stejně jako u nás nanuk.

Kobylky

Kobylky si můžete zakoupit hned v několika provedeních. Jedná se o specialitu Ugandy a nabízí je jak vařené, tak i sirové. Objednat si můžete s nožičkami, křidélky, ale i bez nich. Hmyz je chytaný během dešťového období a patří mezi velmi oblíbená jídla.

Chobotnice

Nehybné sépiové kroužky se prodávají dnes téměř na celém světě a lze je zakoupit i v obchodech jako polotovar. Jižní Korea je však význačná tím, že připravuje hlavonožce čerstvé a na talíři se vám dokonce hýbou. Proto si při jídle budete muset dát pozor, aby vám chobotnice neutekla z talíře.

Holub

Holubi jsou považováni za špinavé a nemoci roznášející ptactvo, avšak ve Francii si tuto drůbež můžete nechat podat na talířích v těch nejluxusnějších restauracích. Na této specialitě si skutečně pochutnáte.

Lutefisk

Na vánočních tabulích nesmí chybět Lutefisk. Jedná se o tresku, která je marinována v louhu sodném do té doby, než z ní vznikne gumovitá hmota. Na první pohled se jedná o velmi odporné jídlo, avšak mezi turisty je Lutefisk nejoblíbenější.

Oslí maso

Italský venkov je charakteristický sendvičem z oslího masa.

Přidejte vlastní komentář

Zde můžete přidat vlastní názor k dánému článku.

Novinky ze světa módy